18 januari sta ik met HelloHolidays op de vakantiebeurs in het Amerika & Canada paviljoen. Zie ik je daar?

maak nu kans op een gratis toegangskaart
Meer foto’s

 

Tijdsverschil

Als je van Nederland naar het westen vliegt, en in dit geval een tijdsverschil van 9 uur vroeger hebt, ben je in het begin van je vakantie elke ochtend heel vroeg wakker.  En daar maak je dan natuurlijk gebruik van. Vandaag staat er  een  Whale Watch tour op het programma. De Burnaby campground hadden we speciaal uitgekozen omdat je vanaf deze camping een goede openbaar vervoer verbinding hebt naar het centrum. Vanaf hier kan je met de bus of met de skytrain (enkele reis $ 2,95 p.p.) naar hartje Vancouver. Wij kozen voor het laatste. Daar aangekomen moesten wij nog naar Granville Island, dat is best ver lopen en dus zou je een bus kunnen nemen. Maar wij dachten; we doen lekker makkelijk en nemen een taxi (€8,50). Op Granville Isand aangekomen zijn wij eerst even naar Prince of Whales gegaan om ons te melden.

Granville Island

Granville Island is een levendige, populaire, toeristische trekpleister. Waar je winkeltjes vindt met handgemaakte producten, giftshops & een unieke indoor food market. Alles komt vers uit de oceaan, de oven of het veld. Omdat wij toch nog drie kwartier moesten wachten, hebben wij dit meteen getest. We aten een heerlijk vers gebakken broodje op een pleintje waar plaatselijke hippie “Take me home, county roads” zong.

Prince of Whales

Om 12 uur was het dan zover, en gingen wij aan boord van de Prince of Whales, voor een Whale Watch tour die 3 tot 5 uur kan duren. Terwijl wij weg voeren gaf een van de bemanningsleden een uitleg, en zei te hopen dat wij Whales zouden zien. Dat kan namelijk nooit gegarandeerd worden. Ze vertelde dat de kapitein 10 minuten van te voren zijn plan nog gewijzigd had, omdat hij te horen had gekregen dat er op een bepaalde plek orka’s te zien zouden zijn.

Wij hadden ontzettend veel geluk met het schitterende weer en de rustige zee. Waardoor het wildlife eerder opvalt. Na anderhalf uur varen werden wij beloond. Er was een familie van 7 orka’s in beeld. Wat geweldig was dat! Wij waren uiteraad niet de enige boot, en om het dierenwelzijn te respecteren, en hun leven niet te verstoren. Is er de afspraak gemaakt dat boten niet dichterbij mogen komen dan 400 meter. En afhankelijk van het aantal boten, mag elke boot een half uur tot drie kwartier blijven. Deze keer waren er niet al te veel boten, en konden wij ruim 45 minuten genieten van de orca familie. Naast killer whales, hebben wij ook nog bald eagles, steller- & en california sea lions gespot. Al met al een ervaring om nooit meer te vergeten.

Rond een uur of 5 waren wij terug aan wal, en hebben de middag afgesloten op het terras bij restaurant Bridges. Voordat wij Granville Island verlieten, konden wij een rondje over de public market niet overslaan. Echt leuk om te zien, als je hier bent!

 

× How can I help you?