Reserveren voor de Nationale Parken in Amerika

Restricties voor bezoek

Door oplopende bezoekersaantallen en door de gevolgen van de pandemie hebben sommige parken restricties ingesteld om zo een bezoek aan het park voor iedereen aangenaam en verantwoord te houden.

Nog steeds plezier

Dit betekent dat je je bezoek wat meer moet voorbereiden, verder doet het niets af aan je plezier in het park zelf.

De National Parks blijven een ‘must visit’

National Parks die je van tevoren moet reserveren:

Arches

Dit jaar start Arches National Park met een pilot waarbij je moet reserveren voor toegang tot het park in de periode van 3 april t/m 3 oktober 2022.

Drie maanden van tevoren worden er blokken van 1 maand vrijgegeven. Op 3 januari start men met het vrijgeven van de maand april. (1 februari wordt mei vrijgegeven enz.)

Elk voertuig dat tussen 06.00 uur en 17.00 uur in het park aanwezig is, dient in bezit te zijn van een Timed Entry Ticket. De kosten bedragen $ 2,- per voertuig en staan los van de reguliere toegangsprijs voor het park. Bij binnenkomst in Arches moet degene die gereserveerd heeft het reserveringsbewijs en een ID met foto kunnen overleggen.
De reserveringen gelden per voertuig, wandelaars en fietsers zijn hiervan uitgezonderd.

Reserveren doe je op de website recreation.gov

Reserveren voor april start op 3 januari om 08:00 AM MST (16:00 uur Nederlandse tijd)

 

Belangrijk

Omdat de verwachting is dat de tickets snel uitverkocht zijn is het belangrijk om van tevoren een account aan te maken op de website, dat doe je hier

Tip

Zet je wekker en maak in de vroege ochtend de hike naar Delicate Arch. Een schitterende wandeling met een bijzondere beloning op het einde. Dat kan ik je uit eigen ervaring vertellen.  (neem voldoende water mee, vooral zomers kan het erg heet worden)

Angels Landing Zion National Park Helloholidays

  Angels Landing, Zion NP

  Voor echte durfals is Angels Landing is een van de meest populaire hikes in Zion National Park.  Deze inspannende wandeling dankt zijn naam aan minister Frederick Vining Fisher die bij zijn eerste bezoek aan Zion Canyon in 1916 naar verluidt grapte dat alleen een engel daar kon landen.

  De laatste jaren is deze hike zo populair geworden dat men om de drukte te kunnen reguleren en de veiligheid te garanderen heeft besloten dat je deze wandeling alleen nog met een permit kan doen.

  Daarom moet iedereen die Angels Landing wandelt vanaf 1 april 2022 een vergunning hebben.

  Om iedereen een eerlijke kans te geven heeft men een loterij in het leven geroepen. Om daar aan mee te kunnen doen moet je ook eerst weer een recreation.gov account hebben.

  Vanaf 3 januari tot 20 januari kun je inschrijven voor de loterij voor de Angels Landing hike tussen 1 april en 31 mei. Je kunt kiezen uit 7 tijd slots van dagen en tijden.

  Voor hikes in de periode:

  1 juni – 31 augustus is de loterij van  1 april – 20 april
  1 september – 30 november is de loterij van 1 juli – 20 juli
  1 december – 28 februari ’23 is de loterij van 1 oktober – 20 oktober

  Meer informatie over de loterij vind je hier.

  NB voor de ‘gewone’ toegang naar Zion NP hoef je niet te reserveren.

   

  Yosemite National Park California HelloHolidays

  Yosemite NP

  Een toegangsbewijs voor Yosemite NP

  Wil je Yosemite NP tussen 20 mei en 30 september (tussen 06:00 en 16:00 uur) bezoeken dan moet je in het bezit zijn van een toegangsbewijs. Ook als je alleen maar de Tioga Pass rijdt.

  Over de Day Permit Use:

  • Je koopt het toegangsbewijs per voertuig
  • Het toegangsbewijs is drie opeenvolgende dagen geldig
  • Kost 2 dollar (niet restitueerbaar)
  • Degene die de reservering maakt moet bij de ingang de Day Permit Use + ID met foto tonen

  Deze pas vervangt niet de reguliere entreekosten die je bij de toegang van het park betaalt. Bezoek je meerdere National Parks dan is het al snel voordelig om de Annual Pass aan te schaffen. Die kun je van tevoren bestellen maar ook kopen bij het eerste National Park dat je bezoekt.

   

  Uitzonderingen op de Day Permit Use gelden voor:

  • Reserveringen in de accommodaties: Curry Village, Curry Village, Housekeeping Camp, Yosemite Valley Lodge, The Ahwahnee, Wawona Hotel, White Wolf Lodge, Wawona Hotel en de Tuolumne Meadows Lodge.
  • Reserveringen op de campgrounds: Upper Pines, Lower Pines, North Pines, Camp 4, Wawona, Bridalveil Creek, Tuolumne Meadows.
  • Reserveringen voor overnachtingen in Wawona, Yosemite West, or Foresta.
  • Je een Half Dome en/of Yosemite Wilderness Permit hebt.
  • Je met het OV (vervoerder Yarts), met de fiets, te paard of te voet komt.

  In de bovenstaande gevallen moet je een reserveringsbewijs van de overnachtingen of je speciale permit kunnen laten zien bij de entree.

  Opening reserveringssysteem en wat te doen om te reserveren

  Het volgende heb je nodig om te reserveren:

  • Een account op Recreation.gov (zie hieronder)
  • Een credit card
  • Een alarm (wekker, afspraak in agenda) om je te attenderen op de precieze tijd.

  Op 23 maart gaat het reserveringssysteem open. Ga jij tussen 20 mei en 30 september naar Yosemite bestel dan snel je tickets. 

  Houd er rekening mee dat de passes snel uitverkocht zijn.
  Om zoveel mogelijk kans te maken, zorg je dat je van tevoren een account hebt aangemaakt. Dat doe je HIER

  Zorg dat je ingelogd bent precies op 8 AM Pacific daylight time op 23 maart 2022 en dat je een credit card bij de hand hebt.

  8 AM Pacific Daylight Time = 16:00 uur onze tijd (CET, Central European Time)

  Als je ingelogd bent ga je naar deze pagina: Yosemite National Park Ticketed Entry

  1. Klik bij Day Use Entry op de blauwe button ‘Book now’
  2. Kies je datum (blauw betekent dat er nog tickets vrij zijn)
  3. Bij Quantity klik je op het plusje en zorg je dat er een 1 staat (als je met 1 voertuig bent)
  4. Klik op close (negeer als er een foutief bedrag staat dat kun je later corigeren)
  5. Klik op ‘add to cart’
  6. Nu verschijnen Ticket holder details en je ingevulde gegevens
  7. Klik dan op ‘add pass’ (groene knop) 
  8. In beeld komt ‘select pass’ met enkele opties
  9. Als je een eenmalige reguliere toegang of annual pass ter plaatse wilt kopen kies je optie: ‘I will purchase a pass that covers the entrance/standard amenity fee when I arrive onsite’
  10. Of als je al een geldig toegangs pass hebt klik je op de tweede optie: ‘I will present a valid site pass for the location I am planning to visit’
  11. Nu ga je naar ‘proceed to cart’ en betaal je met je credit card.

  Niet gelukt? 🙁 

  Heb je pech en is het niet gelukt? Dan kun je in de herkansing.


  Zo’n 70% van de toegangsbewijzen wordt op 23 maart toegewezen. Het restant van 30% wordt in batches uitgegeven elke dag om 8 AM Pacific Daylight Time 7 dagen voor aankomst. 

  Dus geef de moed niet op en zorg dat je weer op tijd ingelogd bent, 7 dagen voordat je in het park wilt zijn. 

   

   Iets anders om rekening mee te houden in 2022 in Yosemite

   In verband met werkzaamheden is  de Glacier Point Road het hele jaar gesloten. Dat betekent dat je niet met de auto bij het schitterende Glacier Point kunt komen. De enige manier om er te komen is via zware wandeling Four Mile 

   Rocky Mountain National Park HelloHolidays

   Rocky Mountain NP

   Net als vorig jaar zal je ook dit jaar je toegang tussen 27 mei en 10 oktober moeten reserveren. Waarschijnlijk kan reserveren vanaf 02 mei. Zodra er meer bekend is volgt hier een update.

   Glacier National Park HelloHolidays

   Glacier NP

   Ook hier moet toegang gereserveerd worden. Voor zowel het westelijke gedeelte (inclusief Going-to-the-Sun Road) als voor de North Forks Area. het gaat hier om twee losse tickets. Tickets kunnen 60 dagen voor je bezoek gereserveerd worden. (waarschijnlijk vanaf maart)

    

   In 2022 eindelijk die langverwachte roadtrip in Amerika maken? Neem contact op voor een unieke, op maat samengestelde,  rondreis door de Verenigde Staten. 

   Tip:

   Nieuwe Wegbreng Campers in het voorjaar van 2022

   Nieuwe Camper Wegbreng SpecialsWegbreng Special nr. 1 van Road Bear Naast de Wegbrengspecial voor de B-21 vanuit Forest City, heeft Road Bear nu een Wegbrengspecial voor het model C23-25 vanuit Middlebury, Indiana! Boek snel en ga heel voordelig op pad. Datum: 7 en 8...

   Canada 4 steden Roadtrip

   Bezoek de provincies Ontario en Quebec en combineer steden met natuurschoonBezoek Quebec City of het franssprekende Montreal, of misschien word je verliefd op het engelssprekende Toronto of Ottawa. Het kan allemaal in deze vier fantastische steden die zich in de...

   Digital Covid Certificate

   Digitaal Covid Certificaat Europa Het Digitaal Corona Certificaat (DCC) De Europese Unie heeft besloten dat per 1 juli 2021 in alle lidstaten en aangesloten EER landen als Noorwegen en IJsland gereisd kan worden met een Digitaal Corona Certificaat (DCC). Met dit...

   HelloHolidays Roadtrip Enquête

   Wil je me helpen?   Hou jij van Roadtrips maken?   Vind jij een roadtrip maken, net als ik, ook zo'n fijne manier van reizen? Voor HelloHolidays ben ik bezig nieuwe roadtrips (autorondreizen) te ontwikkelen. Graag wil ik meer te weten komen over jouw wensen...

   Griekenland in het najaar

   Goed nieuws Met ingang van vandaag (01.09.20) hoeft er bij binnenkomst in Griekenland geen PCR-test meer getoond te worden. De coronatest is (voorlopig) niet meer nodig. Het afschaffen van deze verplichting door de Griekse overheid komt door het verbeterd epidemisch...

   Negatieve coronatest verplicht voor Griekenland

   Negatieve CoronatestVanaf maandag 17 augustus moeten Nederlanders die naar Griekenland reizen kunnen aantonen dat zij niet besmet zijn met het coronavirus. De negatieve test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Niet alleen zal er op de Griekse luchthavens gecontroleerd...

   Samos Super Deal

   Super aanbieding voor snelle beslissers 5 * Adult Only Resort op het Griekse eiland Samos Op alle terrassen, aan het privéstrand, vanuit het spiegelgladde buitenzwembad en het panorama restaurant, is het uitzicht over zee bijna te mooi om waar te zijn. Vertrek:...

   Roadtrip Europese Steden

   Roadtrip langs Europese WereldstedenTip voor deze zomer of voor het najaar! Lekker met je eigen auto een steden roadtrip in Europa Combineer 3 steden in 10 dagen met veel gratis extra's al vanaf € 385,- p.p. Speciaal samengestelde combinaties van interessante steden...

   Griekenland Passenger Locator Form

     01.09.20: Reizen naar Griekenland is weer makkelijker: lees hier meer   01.09.20: dit is momenteel niet meer van toepassing Let op: vanaf 17 augustus is een negatieve coronatest ook verplicht. Lees hier meer We kunnen weer naar Griekenland Vanaf 1 juli...

   Corona en een huurauto

   "Trek lekker je eigen plan en huur een auto" Corona en jouw huurauto We kunnen weer op vakantie en vaak hoort daar ook een huurauto bij. Nu vraag je je misschien af of je nog wel een auto kunt huren, hoe zit het met de hygiëne en gelden er bepaalde regels? Daarom een...