18 januari sta ik met HelloHolidays op de vakantiebeurs in het Amerika & Canada paviljoen. Zie ik je daar?

maak nu kans op een gratis toegangskaart

Van Vancouver naar Whistler

Burnaby Cariboo RV Park and Campground

Zondagmorgen was het tijd om afscheid te nemen van Burnaby RV Park. Ben je ooit in Vancouver, en zoek je een camping? Dat is deze echt aan te bevelen. Om zoals eerder gezegd, de gunstige verbinding met het openbaar vervoer naar het centrum, de Walmart voor al je benodigde boodschappen vlakbij. Maar daarnaast is het een hele schone camping, met alle voorzieningen.

Black and Grey

Na een lekker zelf klaargemaakt ontbijtje gaan we voor het eerst vandaag de black and grey waste tanks legen.

Oftewel het afvalwater en het riool leeg laten lopen. Eens kijken of dat nu erg moeilijk en smerig is. Daarvoor moeten we een dikke slang aan de camper koppelen en die slang gaat in een putje in de grond naast je camper. Je begint eerst met het legen van het riool door aan een hendel te trekken. Vervolgens moet het zelfde gebeuren met de afvalwatertank (het water vanuit de gootsteen en douche). Door het in deze volgorde te doen maak het afvalwater de slang weer van binnen schoon. En dat is het, meer niet. We laten weer een beetje water in het toilet lopen en doen er een chemisch toiletblokje bij. En zo is het toilet weer klaar voor gebruik. Bij een camping met full service heb je op je eigen plekje toegang tot water, elektriciteit en zo’n afvoerputje (of soms is het afvoerputje (dumpstation) ergens centraal op de camping)

 

Hierna vullen we de fresh watertank bij. Ook heel gemakkelijk, gewoon de slang in de daarvoor bestemde opening , kraan aanzetten en op de display in de camper zie je of hij weer vol is. Hierna koppelen we stroom en water af. En klaar.

Ik kan je vertellen: allemaal fluitje van een cent! (en helemaal geen viezigheid gezien, aangeraakt of geroken 😊 ) Als wij dit kunnen, dan kan iedereen dat.

 

Klaar om te gaan

Van Vancouver hebben we veel te weinig gezien, en ook bewust slaan we Vancouver Island over, daar alleen al kan je je vakantie doorbrengen, maar we moeten keuzes maken en je kunt nu eenmaal niet alles in twee weken doen. Dus is het  gelijk een goede reden om nog eens terug te gaan.

We hebben geen TomTom of iets dergelijks bij ons maar gebruiken de mobiele telefoon voor de routeplanning. En natuurlijk de oude vertrouwde wegenkaart, op een kaart is het altijd leuk om te zien waar je rijdt en kan je nog eens besluiten om af te wijken van de voorgestelde route.

We hebben deze reis niets gepland maar hebben bedacht om vandaag naar Whistler te rijden en daar een campground te zoeken.

 

Vanaf de campground komen we nog even in het drukke verkeer op de vierbaans snelwegen rondom Vancouver terecht. Even goed opletten, Aletta geeft aanwijzingen en ik rijd (en alles is goed dicht deze keer 😊) Het is weer even wennen aan het rijden, dat begint eigenlijk nu pas. Want de eerste keer was van het ophaalpunt naar de campground en hebben we niet echt veel km’s gemaakt toen.  Maar het gaat allemaal prima. Als snel rijden we op de juiste wegen zien en links van ons het water met de gigantische vrachtschepen waar we gisteren tijdens de whale watch langs voeren.

Sea to the Sky Highway

De route, de Sea to the Sky highway, is heel mooi maar het valt ons wel op dat er niet zoveel uitzichtspunten zijn om te stoppen en als ze er zijn zijn ze aan de andere kan van de weg. En zonder uitvoegstrook op de snelweg naar zo’n viewpoint, slaan we die maar over. Even lekker snel vanaf de snelweg een parkeerplaats opdraaien met de camper durf ik nog niet.

 

In Squamish stoppen we bij  Shannon Falls, na gekeken te hebben of er een beetje handige parkeerplek voor de camper is en of ik er ook makkelijk weer uitkom. Dat zijn wel dingen waar je even aan moet denken, zaken die je met een autotrip eigenlijk niet hebt.

Het is moederdag en het parkje voor de waterval zit vol met mensen die lekker aan het picknicken zijn. Het is er ook heerlijk weer voor. Wij lopen naar de waterval en bij terugkomst in de camper zetten we koffie en eten we wat.

 

Whistler

Hierna gaan we verder en we genieten van het landschap en van het rijden in de camper. Rond een uur of half drie komen we in Whistler aan en vinden een plekje bij Riverside Campground.
Whistler is bekend van de Olympische Spelen. We willen hier graag met de gondel naar boven maar we horen bij de receptie dat de  Peak 2 Peak  Gondola gesloten is. Wel kunnen we de Blackcomb Gondola nemen. Daar aan gekomen blijkt die ook niet open te zijn. Jammer maar helaas. We rijden nog wat door de omgeving en in het stadje, waar het heel druk is, we zien volle, grote parkeerterreinen en hebben eigenlijk geen zin in al die drukte. We besluiten terug te gaan naar de camping, het is inmiddels ook alweer het eind van de middag en Aletta begint met koken.

Ons plekje op de Riverside Camping

Na het eten gaan we nog een stuk lopen, maar het voelt niet heel comfortabel. Bij aankomst kregen we al een waarschuwing om bear aware te zijn en nu we aan het lopen zijn en het begint te schemeren en we weer die waarschuwingen zien, ga ik liever naar huis. We willen graag een beer zien, maar dan toch het liefst vanuit de camper.

 

× How can I help you?