18 januari sta ik met HelloHolidays op de vakantiebeurs in het Amerika & Canada paviljoen. Zie ik je daar?

maak nu kans op een gratis toegangskaart

Texas, een super roadtripwaardige staat

Ik was bij een presentatie over Texas, wat een machtig mooie staat is dat zeg!  Leuk om even wat te delen.

Nickname

De nickname van Texas is “The Lone Star State”. Het verwijst naar het feit dat Texas vroeger een onafhankelijke republiek was maar óók naar het onafhankelijk worden van Mexico.

Size doesn’t matter 🙂

Maar misschien toch wel leuk om te weten dat het de op één na grootste staat van Amerika is (op Alaska na). Zie hoe groot Texas is als je het op Europa legt. Zeker iets om rekening mee te houden als je je trip plant.

 

 

Zeven regio’s

Als ik aan Texas denk, komt bij mij gelijk het beeld van J.R. Ewing met cowboyhoed naar boven. (als je jonger bent moet je maar even googlen). Vaak genoeg  associëren wij Texas met cowboys en woestijn. Maar deze staat heeft maar liefst 7 verschillende regio’s! Waarvan er minder dan 10% daadwerkelijk woestijn is.

Elke regio heeft zo zijn eigen karakter met zijn specifieke landschappen. Het gaat van 1100 km kustlijn, waar het zeewater ’s winters nog 20° is,  tot aan bossen, van prairie tot woestijn en van uitgestrekte graslanden tot bergen.

 

 

Steden

Texas heeft 5 grote steden, waarvan de hoofdstad Austin.is.  De andere zijn  Houston, Dallas, Fort Worth en San Antonio.

Austin wordt ook wel “the Live Music Capital of the World ” genoemd. Dat is niet voor niets, met meer dan 250 live music spots gedijt de muziek hier lekker. Niet in het minst tijdens de bekende muziek festivals als The Austin Limits Music Festival en South by Southwest (SXSW)

 

 

Houston is een multiculturele metropool, met 19 musea in een straal van 4 kilometer waar kunst en de mix van culturen tentoongesteld wordt. Met meer dan 10.000 restaurants is het met recht ook een food city.

Dallas is een moderne stad met wolkenkrabbers en verschillende districten.  Dallas heeft zeker ook een groene kant, ga bijvoorbeeld eens chillen op een plek waar veel locals komen. Bezoek het Klyde Warren Park. Een park aangelegd boven de snelweg die midden door de stad loopt. Lekker eten haal je daar bij een van de vele foodtrucks.

Fort Worth, deze stad heeft natuurlijk ook weer een bijnaam. Namelijk Cowtown, en dat komt omdat het eens het grootste veecentrum van de VS was. Tegenwoordig is het historisch district de plek alles wat Western is te beleven.  BBQ of een steak eet je in een van de restaurants. Voor een party ga naar Billy Bob’s Texas, waarvan gezegd wordt dat het de grootste Honky Tonk ter wereld is. En natuurlijk bewonder je de mooie Long Horns die twee keer per dag door het centrum worden gedreven.

 

 

San Antonio is de grootste, meest zuidelijk gelegen stad van Texas. En of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, culinaire heerlijkheden, historische zaken of entertainment zoekt. Het is aanwezig in San Antonio. Mexicaanse invloeden zie je duidelijk terug in deze stad. En als je er dan toch ben dan mag je de River Walk beslist niet overslaan. Of neem een bootje door de stad en bekijk de Walk vanaf het water.

Tip: overnacht eens een of twee nachten op een authentieke ranch en maak het echte cowboyleven van dichtbij mee. Op deze ranches wordt gewoon gewerkt, het is geen tourist trap. Dé kans om je net gekochte cowboy boots gelijk in te wijden.

Wijn en Bier

Rondom Fredericksburg wordt veel wijn verbouwd en er zijn dan ook talloze wineries waar je een tour kunt doen en proeven hoort er natuurlijk bij.
De bierliefhebbers komen in deze staat ook aan hun trekken. In elke stad en regio zijn er micro breweries te vinden en Texas zegt van zich zelf “The best beer destination” van de VS te zijn. Misschien eens gaan testen?

Outdoor

Outdoortypes en natuurliefhebbers zitten helemaal goed in Texas, de mogelijkheden zijn te veel om op te noemen. Een paar voorbeelden: hiken, biken, raften, maar ook suppen, kayaken, kanoën, een duik in een natural spring. Het kan hier!

Ga naar het Palo Duro State Park, ook wel de Grand Canyon van Texas genoemd, omdat het na de GC de grootste canyon in de VS is.
Met een verschil: veel minder toeristisch!

Wat is er nu mooier dan midden in de canyon de zonsopgang vanuit je camper te aanschouwen?

 

 

Of het Big Bend National Park, cool om hier te doen:  kayaken op de Rio Grande, en ’s avonds,  niet gehinderd door enig kunstlicht, ga je stargazen! En aan de heel andere kant van de staat maak je, op bijvoorbeel Caddo Lake in een kanotocht door een van de moerassen. Mogelijkheden te over!

Praktisch

Het tijdverschil met Nederland is 7 – 8 uur vroeger.  Vanuit Nederland wordt er direct gevlogen op Dallas/Fort Worth, Houston en Austin (vanaf mei 2020) met KLM, United Airlines en American Airlines. Met een overstap zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden.

Conclusie

Dit is nog maar een kleine greep van wat Texas allemaal te bieden heeft. Het is met recht een roadtripwaardige staat, en dat kan met een auto maar ook heel goed met een camper.

Neem de tijd voor zo’n mooie trip, anders doe je Texas en jezelf echt te kort.

Voorbeeldroute van dag tot dag

× How can I help you?