Foto’s ontwikkelen

Dat je foto’s maakte en je maar moest afwachten hoe ze zouden zijn. Dat wist je pas als je ze na je vakantie liet ontwikkelen. Dit is zo’n foto uit mijn eigen collectie. Niet een foto waarvan je zegt: wauw! Dit was in 1994, toen was de Grand Canyon 75 jaar een nationaal park. Dat wist ik indertijd trouwens niet.

100 jaar

Dat weet ik nu. Omdat vandaag de Grand Canyon in de Amerikaanse staat Arizona zijn honderdste verjaardag als nationaal park viert.

Teddy Roosevelt

Het was president Teddy Roosevelt die ervoor zorgde dat de 446 kilometer lange en tussen de 15 en 29 kilometer brede kloof beschermd raakte als nationaal monument.

Tegenwoordig komen zo’n 6 miljoen bezoekers per jaar over de South Rim (de zuidrand) turen om een blik op te vangen van de kloof die 1,6 kilometer lager ligt.

Onvergetelijke ervaring

En of je nu gaat wandelen langs de zuidrand van de canyon, of naar de North Rim gaat (een stuk rustiger)  met een helikopter of vliegtuigje er boven gaat vliegen (dat hebben wij gedaan) of misschien wel helemaal afdaalt naar de bodem, de Grand Canyon bezoeken is voor iedereen een onvergetelijke ervaring.

Feestelijk jaar

Tijdens dit feestelijke jaar zal er in het park op diverse plekken en op verschillende manieren aandacht besteed worden aan het 100-jarig jubileum. Denk aan bijzondere rondleidingen onder leiding van een bioloog, een film over de tocht van Theodore Roosevelt door de canyon en in de laatste week van juni een zomerfestival.

Data en meer informatie vind je via deze link

 

En al is mijn foto zo zo, dat is de Grand Canyon beslist niet, dit natuurgeweld maakt je even stil.

Wil je dit natuurfenomeen ook zelf ervaren of wil je een routeadvies op maat, neem dan vrijblijvend contact op.

× How can I help you?