18 januari sta ik met HelloHolidays op de vakantiebeurs in het Amerika & Canada paviljoen. Zie ik je daar?

maak nu kans op een gratis toegangskaart

Canada met de camper

Zomer 1978

Het was in de zomer van 1978 toen ik met mijn ouders in West Amerika, als onderdeel van een rondreis, voor het eerst vakantie vierde in een camper. Ik weet er niet meer zoveel vanaf, alleen dat mijn vader gruwelde van de rioolslang die hij moest legen. En dat mijn ouders het onhandig vonden dat, eenmaal op de campground geïnstalleerd, je niet makkelijk wegrijdt.

Het waren geen kampeerders en wilden gewoon ’s avonds uit eten. Ook herinner ik nog dat we af en toe op plekken stonden die meer leken op een gigantisch parkeerterrein. Alleen maar asfalt. Maar ja, dat is bijna 40 jaar geleden, toen had je nog geen internet en kon je van te voren niet even de campground googlen. Maar al met al weet ik nog dat we het toen wél ontzettend leuk vonden.  En toch is het er daarna op de een of andere manier nooit meer van gekomen.

Oktober 2018

Toen was het oktober 2018 en ontving ik in mijn mailbox een reisagentenaanbieding van Fly to the West, een leverancier waarmee ik samenwerk. Voor een wel heel gunstige prijs was het mogelijk om een camper te huren, startend in Vancouver en weer inleveren in Edmonton.

Super kans

Wat een super kans om zelf weer eens te ervaren hoe het reizen met een camper is (of het legen van het riool nou echt zo erg is) en om gelijk kennis te kunnen maken met het mooie Canada.

Air Canada

En vandaag, was het dan zo ver, vanaf Schiphol vertrokken we met Air Canada richting Toronto waar we een overstap naar Vancouver hebben. En terwijl ik dit schrijf zitten we te wachten, over een klein uurtje vangt deel 2 van de reis aan.

Transfer

Als de tweede vlucht net zo verloopt als de eerste dan hebben we niet te klagen. Perfecte vlucht, mooi op tijd en soepel verlopen.Wat een goeie service aan boord zeg. Het leek wel of het cabinepersoneel de hele vlucht heen en weer heeft gelopen met eten en drinken. Daar ontbrak het aan niets. Ook het entertainment aan boord was perfect, de nieuwste films, docu’s, muziek, games etc.  Echt een aanrader.

Vanavond overnachten we in een hotel en dan halen we morgen de camper op. Stay tuned. (wij gaan weer instappen)

 

× How can I help you?