18 januari sta ik met HelloHolidays op de vakantiebeurs in het Amerika & Canada paviljoen. Zie ik je daar?

maak nu kans op een gratis toegangskaart

Whistler – Kamloops – Wells Gray Provincial Park

Afkoppelen

Vanmorgen voor het eerst in de camper gedoucht. Tot nu toe steeds in de douchegelegenheid van de campings gedaan en had hier ook gekund maar in de camper douchen moeten we toch ook eens ervaren. Nou helemaal niets mis mee hoor, gaat prima. Lekker warm water en voldoende harde straal. Na het ontbijt koppelen we weer alles af, daar worden we al geroutineerd in en is zo gebeurd. Koffers of tas inpakken hoeft niet, alleen even checken of alles in de kastjes zit en er niets los op het aanrecht of de tafel staat. Even dubbel check of buiten alles dicht en op slot is en dan kunnen we gaan.

Doel

Ons doel is Provincial Park Wells Gray maar eerst maar eens even kijken hoe ver we komen vandaag. Nog geen 10 minuten onderweg stoppen we al bij het het eerste viewpoint, Green Lake. Waar net een watervliegtuigje landt. Na een korte pauze vervolgen we onze weg.

watervliegtuigje

Joffre Lake

Korte tijd later komen we aan bij Joffre Lake, we besluiten om de wandeling naar het Lake te maken. En daar komt Janny met haar man aangelopen. Ook toevallig. We maken een praatje en zij beginnen alvast terwijl wij onze stevige wandelschoen aantrekken. Als we aan de trail beginnen komen zij alweer terug. “Is het zó dichtbij?” Nee zeiden ze, ze durfden niet verder, ze hadden niet het juiste schoeisel aan en er bleek sneeuw en ijs te liggen. Wij wilden het toch proberen, wel voorzichtig, vooral ik, ik moet niet mijn been breken, wil nog wel die camper kunnen rijden. Maar het gaat allemaal goed en op het eind worden we beloond met een mooi meer.

 

Oh’s en Ah’s

Na deze wandeling gaan we weer op pad en genieten van het landschap. Dat eerst nog landelijk groen is en vervolgens, droger en wat woestijnachtiger wordt. Wij genieten! Dit is waar we van houden, heerlijk rijden en het ene mooie uitzicht na het andere. De oh’s en de ah’s zijn niet van de lucht.

Niet echt wauw

We besluiten om toch maar niet in een keer door te rijden en Kamloops als tussenstop te nemen op weg naar Wells Gray Park. Met onze mobiele wifi router (oh zo handig, zo blij met deze aankoop, overal internet) checken we op de app RVParky de campings in Kamloops. We kiezen er een uit en rijden er naartoe. Er blijkt nog plek te zijn en we nemen het maar, al is dit niet een camping waarvan je denkt “wauw”! Maar maakt niet uit we hebben alles zelf bij ons en het is voor een nachtje.

Walmart again

De volgende ochtend gaan we eerste weer even naar de Walmart voor wat boodschappen en het is toch al weer 13 uur dat we richting Clearwater en Wells Gray rijden. Ik had het al eerder gezegd, de Walmart ben je niet zo maar even klaar. Veel Nederlanders (waaronder Aletta 😉) vinden het leuk de Walmart, en dat snap ik aan de ene kant, maar ik vind het voornamelijk zonde van de tijd. Vooral als je maar twee weken hebt. Maar goed het moet gebeuren. Nu kunnen we er voorlopig weer even tegenaan. Wat ook zo handig is aan de camper: je doet boodschappen en bij je camper aangekomen ruim je gelijk alles in en op. Je diepvriesproducten krijgen de kans niet te ontdooien 😊

Alleen aan de rivier

Op de RVParky app zagen we een mooie camping in het park zelf. En na een telefoontje daar een plekje gereserveerd. Wat eigenlijk niet nodig was want er stonden denk ik 6 campers op het hele terrein. Maar wat een mooie camping. We mochten zelf een plaatsje uitkiezen. We kozen voor een staanplaats helemaal aan het einde van de campground, waar we helemaal alleen aan de rivier stonden. Echt geweldig.

Inmiddels was het al wel een uur of 5, maar we wilden toch nog wat in het park gaan bekijken. Wells Gray staat bekend om z’n watervallen dus we hebben de camper weer omgedraaid en zijn het park verder ingereden.
We bekeken de Dawson Falls en de Helmcken Falls, allebei mooi en indrukwekkend. Er zijn er nog veel meer, maar het was inmiddels een uur of zeven en er was geen mens meer te bekennen. Het leek alsof we de enigen waren en om dan samen nog door een bos te lopen, met kans op beren op je pad. Ik weet het niet, maar niet echt mijn ding.

 

We’ll get you one

Ook al hadden we nog steeds geen beer gezien. Dat mocht er nu wel eens van komen. Ooit in de VS ’s morgens om 5 uur ons bed uitgegaan om bij Cades Cove beren te kunnen spotten. Daar aangekomen was het gesloten! Wat hadden we toen de pest er in zeg. Dat gaat ons deze keer niet weer gebeuren.

Je gelooft het of niet, maar we rijden terug, denk ik toch de achterkant van een beer te zien! Alleen ik had het gezegd en we waren er al weer voorbij. Even straatje keren gaat niet zo makkelijk met een camper. Dus bij de eerste beste mogelijkheid gedraaid en terug gereden, heel langzaam, we wisten niet eens meer waar het precies was. Op de plek aangekomen waarvan we dachten dat we ‘m gezien hadden, hebben we de camper stil gezet, dat kon gemakkelijk, er was helemaal niemand. Raam open gedaan en geluisterd. En ja, we horen geritsel en gekraak, en wat geweldig de beer kwam uit het bos! En liep heel rustig naar de greppel naast onze camper. Dit op nog geen meter afstand. Je begrijpt wel, onze dag kon niet meer stuk.

Bij het inchecken op de campground vroeg ik de receptioniste of er kans was beren te zien. Ze kreeg gelijk met haar:
“You want a bear? We’ll get you one”

× How can I help you?