Hurtigruten, per postboot langs de unieke Noorse fjordenkust

Wat is Hurtigruten?

Hurtigruten (dat letterlijk ‘snelle route ‘betekent) is een lijndienst over zee die al meer dan 125 jaar naar het hoge noorden van Noorgwegen vaart. Hurtigruten, ook wel een postboot genoemd,  is een unieke combinatie tussen passagiers-, vracht- en postvervoer.

Vanuit de aloude Hanzestad Bergen  gaat de reis helemaal naar Kirkenes, vlakbij de grens met Rusland en dan weer terug naar Bergen.

Een zeereis van 12 dagen, waarbij op de heenreis maar liefst 34 havens worden aangedaan. Dezelfde havens komen op de terugreis weer in beeld, maar dan arriveer je overdag in de havens die op de heenreis ’s nachts werden bezocht.

In beide richtingen legt het schip meer dan 2500 zeemijlen af langs de prachtige Noorse kust.

Fjordenkust

Het grootste gedeelte van de reis vaar je langs de kust. Elke dag weer kun je genieten van de fjordenkust, de berglandschappen, de talloze eilanden en eilandjes en de diverse kustplaatsen en kustplaatsjes waar wordt aangelegd.

Steden als Trondheim en Tromsø worden met een bezoek vereerd, maar ook de indrukwekkende eilandengroepen Lofoten en Vesterålen komen aan de beurt.

Het hele jaar door vertrekt er elke dag om dezelfde tijd een Hurtigruten schip vanuit Bergen. En volgens een strak tijdschema wordt aangemeerd in de diverse havens. Soms heel kort, soms voor meerdere uren, waardoor er tijd is voor excursies.

Elk jaargetijde heeft zijn charme om te gaan varen met Hurtigruten. In de zomer kun je uitbundig genieten van de middernachtzon. In de herfst en winter is er volop kans om het mysterieuze Noorderlicht te ervaren.

Expeditieteam

Op alle schepen is een expeditieteam aanwezig. Dit maakt de reis nog interessanter. De teamleden kunnen je alles vertellen over de omgeving waar je langs vaart. Ook kan je met het team aan land om verborgen plekken te ontdekken, tijdens de excursies of speciaal georganiseerde wandelingen.

Hurtigruten Culinair

Ook de innerlijke mens wordt niet vergeten want en reis met de Hurtigruten is niet alleen een zeereis,  maar tegelijk een culinaire ontdekkingsreis. De keukenbrigade werkt met producten van de lokale leveranciers onderweg. En het zal je niet verbazen maar op het menu staan voornamelijk visgerechten, altijd vers en vol afwisseling.

Inrichting Hurtigruten

Alle schepen zijn heel verschillend en hebben een eigen charme: van moderne inrichting in art-deco stijl tot de oorspronkelijke nostalgische aankleding. Hutten zijn er van heel eenvoudig tot luxe suites. Sommige schepen hebben een fitnessruimte, jacuzzi en enkele zelfs een zwembad aan boord.

Toch hebben ze één ding gemeen, de sfeer is informeel en er zijn geen kledingvoorschriften. Op alle schepen zijn er comfortabele panorama-salons en ruime dekken met perfect uitzicht op de fascinerende landschappen die voorbij komen.

Hoewel zeer comfortabel en uitstekend eten, zijn de schepen voornamelijk ingericht om vanaf het panoramadek of lounge, al dan niet met een verrekijker, de indrukwekkende natuur te kunnen aanschouwen.

De mooiste zeereis, een unieke belevenis

Het laden en lossen van post en vracht maak je dagelijks van dichtbij mee, hierdoor ben je echt deelgenoot van het reilen en zeilen aan boord. Wat de reis heel bijzonder en authentiek maakt.

De relatief kleine schepen, de persoonlijke sfeer en de uitstekende keuken maken van deze zeereis een heerlijke vakantie. Niemand brengt je dieper in het hart van het ruige Noorse landschap dan Hurtigruten.

Het wordt wel ‘de mooiste zeereis ter wereld’ genoemd.

 

Of dit klopt, moet je gewoon zelf eens gaan (er)varen.

Note: De Hurtigruten voert ook Expeditie Zeereizen uit langs de zelden bezochte kusten aan de noordelijke – en zuidelijke poolcirkels.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en beschikbaarheid.

Tip:

Reserveren voor Nationale Parken in Amerika

Reserveren voor de Nationale Parken in AmerikaRestricties voor bezoek Door oplopende bezoekersaantallen en door de gevolgen van de pandemie hebben sommige parken restricties ingesteld om zo een bezoek aan het park voor iedereen aangenaam en verantwoord te houden. Nog...

Nieuwe Wegbreng Campers in het voorjaar van 2022

Nieuwe Camper Wegbreng SpecialsWegbreng Special nr. 1 van Road Bear Naast de Wegbrengspecial voor de B-21 vanuit Forest City, heeft Road Bear nu een Wegbrengspecial voor het model C23-25 vanuit Middlebury, Indiana! Boek snel en ga heel voordelig op pad. Datum: 7 en 8...

Canada 4 steden Roadtrip

Bezoek de provincies Ontario en Quebec en combineer steden met natuurschoonBezoek Quebec City of het franssprekende Montreal, of misschien word je verliefd op het engelssprekende Toronto of Ottawa. Het kan allemaal in deze vier fantastische steden die zich in de...

Digital Covid Certificate

Digitaal Covid Certificaat Europa Het Digitaal Corona Certificaat (DCC) De Europese Unie heeft besloten dat per 1 juli 2021 in alle lidstaten en aangesloten EER landen als Noorwegen en IJsland gereisd kan worden met een Digitaal Corona Certificaat (DCC). Met dit...

HelloHolidays Roadtrip Enquête

Wil je me helpen?   Hou jij van Roadtrips maken?   Vind jij een roadtrip maken, net als ik, ook zo'n fijne manier van reizen? Voor HelloHolidays ben ik bezig nieuwe roadtrips (autorondreizen) te ontwikkelen. Graag wil ik meer te weten komen over jouw wensen...

Griekenland in het najaar

Goed nieuws Met ingang van vandaag (01.09.20) hoeft er bij binnenkomst in Griekenland geen PCR-test meer getoond te worden. De coronatest is (voorlopig) niet meer nodig. Het afschaffen van deze verplichting door de Griekse overheid komt door het verbeterd epidemisch...

Negatieve coronatest verplicht voor Griekenland

Negatieve CoronatestVanaf maandag 17 augustus moeten Nederlanders die naar Griekenland reizen kunnen aantonen dat zij niet besmet zijn met het coronavirus. De negatieve test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Niet alleen zal er op de Griekse luchthavens gecontroleerd...

Samos Super Deal

Super aanbieding voor snelle beslissers 5 * Adult Only Resort op het Griekse eiland Samos Op alle terrassen, aan het privéstrand, vanuit het spiegelgladde buitenzwembad en het panorama restaurant, is het uitzicht over zee bijna te mooi om waar te zijn. Vertrek:...

Roadtrip Europese Steden

Roadtrip langs Europese WereldstedenTip voor deze zomer of voor het najaar! Lekker met je eigen auto een steden roadtrip in Europa Combineer 3 steden in 10 dagen met veel gratis extra's al vanaf € 385,- p.p. Speciaal samengestelde combinaties van interessante steden...

Griekenland Passenger Locator Form

  01.09.20: Reizen naar Griekenland is weer makkelijker: lees hier meer   01.09.20: dit is momenteel niet meer van toepassing Let op: vanaf 17 augustus is een negatieve coronatest ook verplicht. Lees hier meer We kunnen weer naar Griekenland Vanaf 1 juli...