“Trek lekker je eigen plan en huur een auto”

Corona en jouw huurauto

We kunnen weer op vakantie en vaak hoort daar ook een huurauto bij. Nu vraag je je misschien af of je nog wel een auto kunt huren, hoe zit het met de hygiëne en gelden er bepaalde regels?

Daarom een aantal zaken op een rijtje.

Is het huren van een auto veilig?

Een auto huren is nu juist heel veilig. Je reist namelijk met je eigen gezelschap in een eigen afgesloten ruimte: de huurauto.

Je kunt op je eigen gemak op zoek naar mooie plekjes, weg van de massa.

Zo beleef je toch een zonnige én veilige vakantie! Dus wil je graag op vakantie? Dan is een huurauto nu relevanter dan ooit. 

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste huurauto? Neem dan contact met me op. Ik voorzie je van een passend advies!

Gelijk zelf huren kan ook. Klik dan hier

De inrichting van de verhuurkantoren

Alle verhuurkantoren nemen de huidige situatie uiterst serieus en zij hebben de volgende maatregelen getroffen:

 • de afstandsregel wordt in acht genomen
 • de medewerkers dragen handschoenen en/of mondkapjes
 • vaak zijn er spatschermen

In samenwerking met de lokale verhuurders zijn de getroffen maatregelen in kaart gebracht. een overzicht hiervan vind je in de huurvoorwaarden. Deze ontvang je van te voren en zo weet je van te voren wat je kunt verwachten.

Worden de huurauto’s extra goed schoongemaakt?

Jazeker. Uiteraard worden alle huurauto’s na elke klant grondig gereinigd en worden met name de zogenaamde high touchpoints, zoals het stuur, de versnellingspook en de autosleutel extra gedesinfecteerd. 

Kan ik zelf iets doen om de autohuur veiliger te maken?

Je ziet dat de nodige maatregelen al getroffen zijn, maar je kunt ervoor kiezen om het ophalen van de huurauto nog zorgelozer en veiliger te maken door te kiezen voor:

 • Vooraf online registreren: dan kies je voor online check in en registreer je je vooraf.  Het ingevulde huurcontract ligt ter plaatse voor je klaar. Bij aankomst hoeft het huurcontract niet meer te worden ingevuld en dat scheelt tijd. Zo heb je minder contact met medewerkers en stap je sneller in je huurauto. 
 • Wachtrij overslaan: in deze corona tijd sla je een eventuele wachtrij liever over. Met deze service hoef je je geen zorgen te maken over een eventuele wachtrij.  Ter plaatse maak je namelijk gebruik van een speciale fastlane. Zo breng je minder tijd door in het verhuurkantoor.

Met hoeveel personen mag ik in de huurauto?

In verschillende landen geldt er een afstandsregel. Dat betekent dat als je niet met een gezin met kinderen reist, je afstand dient te houden. Deze regel geldt ook in de huurauto. Denk daaraan als je een auto wilt huren. 
De regels verschillen per land en kunnen eventueel tussentijds wijzigen.
(vraag mij naar de laatste stand van zaken)           
                                                                                                       
De regels verschillen per land en kunnen tussentijds ook wijzigen.  Check voor vertrek goed welke regels er gelden op je vakantiebestemming op: Nederland wereldwijd > Wijs op Reis. 
  
Op dit moment zijn de regels bekend voor Italië en Griekenland.

 

 

 

 

 

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste huurauto? Neem dan contact met me op. Ik voorzie je van een passend advies!

Gelijk zelf huren kan ook. Klik dan hier

Italië

Reis je met personen van buiten je gezin: 

 • De stoel naast de bestuurder dient altijd vrij te blijven (de bestuurder draagt geen mondkapje en daarom mag er op de passagiersstoel niemand plaatsnemen)
 • Wanneer de passagiers een mondkapje dragen, mogen er 1 tot 2 personen per rij plaatsnemen
 • Worden er geen mondkapjes gedragen, dan is slechts 1 persoon per rij toegestaan

Dit betekent dat in een huurauto met 5 zitplaatsen maximaal 3 personen mogen plaatsnemen.

Reis je met je gezin:

 • Dan zijn deze regels niet van toepassing.
  Je hoeft in de huurauto geen mondkapje te dragen en geen afstand te houden

 

Griekenland

Reis je met personen buiten je gezin:

Huurauto met maximaal 5 zitplaatsen:

 • 1 bestuurder en 3 passagier toegestaan
 • Huurauto met maximaal 7 zitplaatsen:
  1 bestuurder en 3 passagiers toegestaan
 • Huurauto met 8 of 9 zitplaatsen:
  1 bestuurder en 4 passagiers toegestaan

Reis je met je gezin:

 • Dan zijn deze regels niet van toepassing. Je hoeft in de huurauto geen mondkapje te dragen en geen afstand te houden.
  Wanneer de kinderen ouder dan 18 zijn, kan er gevraagd worden om een identificatiebewijs.

Let op:
Bij gebruik van de shuttleservice naar het station van de huurauto is het dragen van een mondkapje in de shuttlebus verplicht.

Je huurauto bij HelloHolidays

HelloHolidays werkt samen met Sunny Cars

Dat geeft jou de volgende zekerheden:

 • Alle verzekeringen zijn inclusief, je hoeft geen géén extra verzekeringen afsluiten
 • Er zijn géén verborgen kosten
 • Geen gedoe ter plaatse
 • Wél zorgeloos rondrijden
 • 24/7 persoonlijke ondersteuning

 

 

 

Moet ik in de huurauto een mondkapje dragen?

De maatregelen kunnen per bestemming verschillen.

Op dit moment zijn de regels van Portugal en Spanje bekend bij ons: 

Reis je niet met je eigen gezin? Dan is het dragen van een mondkapje in de huurauto verplicht. In de huurauto hoeft geen afstand gehouden te worden. Je kunt in alle gevallen gewoon met de normale bezetting plaatsnemen in de huurauto.

Boek je je huurauto bij mij dan check ik voor jou welke regels er gelden en houd ik wijzigingen voor je in de gaten.

Eigen plan

Lekker je eigen plan trekken tijdens je vakantie? Huur dan een auto (kan ook voor een paar dagen in je vakantie)
Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik help je graag.

Tip:

Reserveren voor Nationale Parken in Amerika

Reserveren voor de Nationale Parken in AmerikaRestricties voor bezoek Door oplopende bezoekersaantallen en door de gevolgen van de pandemie hebben sommige parken restricties ingesteld om zo een bezoek aan het park voor iedereen aangenaam en verantwoord te houden. Nog...

Nieuwe Wegbreng Campers in het voorjaar van 2022

Nieuwe Camper Wegbreng SpecialsWegbreng Special nr. 1 van Road Bear Naast de Wegbrengspecial voor de B-21 vanuit Forest City, heeft Road Bear nu een Wegbrengspecial voor het model C23-25 vanuit Middlebury, Indiana! Boek snel en ga heel voordelig op pad. Datum: 7 en 8...

Canada 4 steden Roadtrip

Bezoek de provincies Ontario en Quebec en combineer steden met natuurschoonBezoek Quebec City of het franssprekende Montreal, of misschien word je verliefd op het engelssprekende Toronto of Ottawa. Het kan allemaal in deze vier fantastische steden die zich in de...

Digital Covid Certificate

Digitaal Covid Certificaat Europa Het Digitaal Corona Certificaat (DCC) De Europese Unie heeft besloten dat per 1 juli 2021 in alle lidstaten en aangesloten EER landen als Noorwegen en IJsland gereisd kan worden met een Digitaal Corona Certificaat (DCC). Met dit...

HelloHolidays Roadtrip Enquête

Wil je me helpen?   Hou jij van Roadtrips maken?   Vind jij een roadtrip maken, net als ik, ook zo'n fijne manier van reizen? Voor HelloHolidays ben ik bezig nieuwe roadtrips (autorondreizen) te ontwikkelen. Graag wil ik meer te weten komen over jouw wensen...

Griekenland in het najaar

Goed nieuws Met ingang van vandaag (01.09.20) hoeft er bij binnenkomst in Griekenland geen PCR-test meer getoond te worden. De coronatest is (voorlopig) niet meer nodig. Het afschaffen van deze verplichting door de Griekse overheid komt door het verbeterd epidemisch...

Negatieve coronatest verplicht voor Griekenland

Negatieve CoronatestVanaf maandag 17 augustus moeten Nederlanders die naar Griekenland reizen kunnen aantonen dat zij niet besmet zijn met het coronavirus. De negatieve test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Niet alleen zal er op de Griekse luchthavens gecontroleerd...

Samos Super Deal

Super aanbieding voor snelle beslissers 5 * Adult Only Resort op het Griekse eiland Samos Op alle terrassen, aan het privéstrand, vanuit het spiegelgladde buitenzwembad en het panorama restaurant, is het uitzicht over zee bijna te mooi om waar te zijn. Vertrek:...

Roadtrip Europese Steden

Roadtrip langs Europese WereldstedenTip voor deze zomer of voor het najaar! Lekker met je eigen auto een steden roadtrip in Europa Combineer 3 steden in 10 dagen met veel gratis extra's al vanaf € 385,- p.p. Speciaal samengestelde combinaties van interessante steden...

Griekenland Passenger Locator Form

  01.09.20: Reizen naar Griekenland is weer makkelijker: lees hier meer   01.09.20: dit is momenteel niet meer van toepassing Let op: vanaf 17 augustus is een negatieve coronatest ook verplicht. Lees hier meer We kunnen weer naar Griekenland Vanaf 1 juli...